IRODAI TELEFONFÜLKE

február 20, 2019

Mindenki megtapasztalta már, különösen, aki egyterű irodában, open officeban dolgozott, hogy mennyire zavaró tud lenni, ha egész nap a kollégákat kell hallgatni, ahogy telefonálnak, akár üzleti, akár magánügyben.

És akkor még nem említettük a privát szféra fontosságát!

Ma már a megfelelő munkakörnyezet kialakítása a dolgozói elégedettség alapfeltétele

Számtalan kutatás és felmérés bebizonyította, hogy a munkakörnyezetnek, a kialakított munkaállomásnak milyen fontos szerepe van a munkavállalói elégedettség és a hatékonyság növelésében.

Saját felmérésünkből – melyben a különböző generációba tartozó irodai dolgozók igényeit mértük fel- is az derült ki, hogy a válaszadók 75%-a szeretné, ha a munkahelyen lennének kisebb zugok, fülkék, ahol egyedül dolgozhatnak/telefonálhatnak alkalmanként!

Az irodai telefonfülke kialakítása hozzájárul a dolgozói elégedettséghez

Fontos, hogy a munkakörnyezet egyedileg, az adott cégre szabott legyen, ami legjobban a munkavállalók bevonásával valósulhat meg.

Célszerű figyelembe venni az egészségi szempontok mellett, a munkavédelmi szempontokat is.

Az egyre fokozódó munkahelyi zaj ellen használjunk irodai telefonfülkét

Nagyobb létszámú cégeknél mindennapos problémákat eredményezhet, ha kénytelenek vagyunk hallgatni a munkatársak telefonbeszélgetéseit, ezzel is növelve a munkahelyi zajt.

A tudatos vezetők igyekeznek mindent elkövetni annak érdekében, hogy a felesleges zajok kiszűrésre kerüljenek, ezzel is növelve a munkavállalói hatékonyságot, produktivitást.

Erre a problémára született megoldásként, a már Magyarországon is egyre népszerűbb irodai telefonfülke.

Mit kell tudni az irodai telefonfülke kialakításáról?

Lényege, hogy 1 fő be tud állni a fülkébe, amelyben akár egy kis asztal is rendelkezésre áll, így jegyzetelni is lehet.

Az irodai telefonfülke segítségével elintézhetők a telefonhívások, amely során sem a telefonáló nem zavarja a kollégákat, sem őt nem zavarják, még open office iroda esetében sem.

Lehetőség van hangosabban is beszélni, úgy hogy nem kell messzire mennie a munkaállomásától.

Ha az iroda költözésére kerül sor, akkor sincs probléma, mert az irodai telefonfülke könnyedén szállítható, mobil létesítmény

Másik megoldásként javasoljuk a gipszkartont, amely akusztikai elemekkel kiegészítve szintén funkcionál irodai telefonfülkeként, de ez a kivitelezés irodához kötött, még ha árban kedvezőbb is.

Az irodai telefonfülke mellett a munkahelyi zaj kiszűrésére másik lehetőség a meeting box. Ami egy 2-4 fő részére lehetőséget biztosító helyiség, ahonnan akár konferenciahívás is bonyolítható felszereltség függvényében.

A meeting box szintén mobil, bármikor áthelyezhető, és a beszélgetés nem hallatszik ki belőle, megkímélve ezzel a közeli munkaállomásokon dolgozók nyugalmát.

Ne felejtsük el, célszerű kikérni az irodai dolgozók véleményét igényeikről és annak tudatában kialakítani a munkakörnyezetet.

Ha ez megfelelően sikerül, akkor az nagyban hozzájárul az elégedettség és hatékonyság fokozásához.

Amennyiben szeretné, ha személyes tanácsokkal látnánk el a megfelelő munkakörnyezet kialakításában, legyen szó irodai telefonfülke kialakításáról, vagy egyéb megoldásokról, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email

Hírlevél feliratkozás

A tanulmányok letöltéséhez, iratkozz fel hírlevelünkre!